tiistai 13. marraskuuta 2018

Helvetinkolulla 29.7.2018

Kesällä tuli käytyä Helvetinkolulla, on vaan kuvien siirto puhelimesta jäänyt, ja näinollen päiviyskin 'hieman' viipinyt..

Kaikki kuvat on otettu puhelimella, joten siksi on hieman erilaatua kuin yleensä järkkärillä ottamani kuvat..

Lähtö oli Kankimäen P-Paikalta. Matkaan lähti minä, koira sekä vakituinen päiväretki kaverini.


Lähdimme kiertämään  Helvetistä Itään reittiä, 1,7km. 

Aamupäivällä kun lähtöä suunnittelimme, oli mietinnät tämän hellekesän kohdalla luokkaa 'Tänään tulee varmaan viileä päivä, lähdetään retkeilemään'. No, eipä tullut viileä päivä vaan sen vakio +27C suurinpiirtein oli lämpötila. Joten kyllä tälläretkellä ainakin hiki tuli.
Itse halusin nähdä Helvetinkolun päivätuvan, reissutoverini ei kuumuudesta johtuen jaksanut lähteä kipittämään portaita alas, joten jäi sopivasti kohdalle osuneelle penkille odottelemaan, kun me koiran kanssa kipitimme portaat alas tupaa ja rantaa katsomaan.


Komea tupa olikin. Rannan oli laiturin puolelta vallannut isompi joukko, joten en sinne viitsinyt mennä kuvaa nappaamaan. Nopea piipahdus tuvassa tutkimassa. Komea takka oli sisällä, ei näillä keleillä tosin tarvetta ole.
Eikun portaat takaisin ylös. 
Tuvalta ei ollutkaan montaa askelta enää itse Kolulle.



Kolu itsessään olikin todella komea, samoin kuin maisemat ympärillä. Olisi mieleni tehnyt mennä kolun pohjalle kulkemaan, mutta kulkeminen oli tarpeeksi hikistä puuhaa ilmankin. Se sai siis jäädä toiseen kertaan. Komea oli paikka. Porukkaakin oli yllättävän paljon liikkeellä, vaikka hellettä piisasi. 
Paluumatka tapahtui onneksi jonkunverran metsän varjoissa, mikä oli oikein mukavaa. Paikalla ei hyttysiäkään ollut, mahtavuutta!
Koiralle ei vesikuppia tai vettä ollut mukana, joten kansallispuiston rajan kohdalla, missä hieman polusta sivussa on lampi, poikkesimme koiran kanssa sinne juomaan. Komea lampi olikin!

Loppupätkä olikin osittain samaa hiekkatietä, josta reitti lähteekin. Piti poiketa vielä kurkkaamaan vuokrasauna. 

Paikalta löytyikin rannasta komea telttasauna. Eikä vuokrakaan ollut hinnalla pilattu, en tokikaan enää sitä muista, kun en kyltistä kuvaa ottanut. Saunan ovi oli harmi vain lukossa, ei päässyt sisään kurkkaamaan.
Rannassakin joku oli, ilmeisesti ongella, joten jäi sekin väliin.

Paluumatkalla söimme vielä Helvetin portilla lounaan ja jatkoimme matkaa.
Paluumatkalla piti tietysti poiketa kurkkaamaan tien varrella olevat possut ja strutsit.




Possuvauvvat olivat kyllä super suloisia. Sturitsit suurina olentoina herättivät kyllä ehkä hieman pelkoa, kunnioitusta ainakin. Ei tehnyt mieli kovin lähelle mennä.
Koirakin taisi hieman strutseja pelätä, kunnei innokkaasti pentukuonoa ollut lähelle tunkemassa.

Vielä paluumatkalla piti käydä KallenAution lampaitakin katsomassa. Suloisia olivat nekin.


Helvetinjärven kansallispuistoon on jo pitkään pitänyt tutustua. Kolun osalta se aukko on nyt paikattu, mutta muuten ei. Ehkä ensikesänä, pitää tehdä pitempi reissu Helvetinjärvelle. Tutkimaan niitä 'ei niin turisti paikkoja'.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti