maanantai 7. toukokuuta 2018

Kintulammilla 7.5.2018

Tulipahan käytyä päiväseltään ensimmäistä kertaa Kintulammilla. Piti käydä jo viime syksynä, mutta aina se vain jäi ja jäi ja sitten tuli talvi.
Nyt on käyty katsomassa sekä Saarijärvi, että Kintulammi.

Lähtö oli Saarijärven (P2) parkkipaikalta, joka olikin kovin ruuhkainen. Viisi autoa oli jo saapuessani (n. 12:00) parkissa, omani sain vielä parkkiin. Palatessani autoja oli tullut kolme lisää, ruuhkaa siis riittää. Vastaan ei kuitenkaan tullut kuin kolme ihmistä. Pariskunta mennessäni ja lähtiessäni laavulta yksinäin mies.


Saarijärvelle mennessä polku oli paikoin hyvinkin märkää ja alueita joutui kiertelemään. Sinne olikin 'pääpolun' viereen syntynyt jo paljon uusia pikkupolkuja. 
Kiertelystä huolimatta lenkkarit kastuivat, onneksi sitä ei huomannut muutakun kylmän veden sujahtaessa kenkään, sitten se jo unohtuikin.

Saarijärven laavu olikin hienolla paikalla rannassa.Vaikka tästä sillon syntyessään oli keskustelua, että onko tuo edes laavu. En osaa sanoa, mutta ainakin minä viihdyin. Heti alkoi mieli tehdä telttayötä, harmi kun jätin makuupussin kotiin..
Nakit paistelin Saarijärvellä. Teetäkin olisin keittänyt, pannu vain unohtui autoon..

Tuleva vaellustoverini oli sitämieltä, että nuotio on pelottava ja päätyi laavun alle nukkumaan..

Saarijärvellä uiskenteli myös sinisorsa ja kaksi joutsenta, jotka eivät mitenkään häiriintyneet olemassaolostani.Myös sammakoita oli paljon, ainakin kolmen päälle meinasin tallata.

Saarijärven laavulla vietinkin hyvän tovin, parisentuntia ainakin. Ja ihan yksin sain olla, ei näkynyt tai kuulunut ketään missään, paitsi toki luonnon äänet.

Saarijärveltä palasimme parkkipaikalle, siitä tietä pitkin kohti Kintulammen laavua, lyhyempää reittiä mennen ja tullen. Tullessa tosin oikaisin vielä majan pihan läpi, kun ei siellä ketään enää ollut.
Kintulammen laavulla olikin porukkaa enemmän kuin tarpeeksi, joten siellä ei kuvia pahemmin tullut otettua.

Oikein mukava oloinne paikka, ja lähelläkin vielä. Seuraavaksi pitää kokeilla lähtestyä toisesta suunnasta paikkaa. Vielä kun tuo tuleva reissutoverini ei kovin kovakuntoinen ole, pitää matkat olla maltillisia. Saa nähdä, lähteekö elokuussa kanssani Haltille vai ei..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti